top of page

Araba Nasıl Yıkanır, Araç Yıkarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Güncelleme tarihi: 28 Kas 2020

Yeni bir otomobil alırken performans kadar tasarım ve dış görünüme önem verirler. Bu da estetiğe verilen önemin ne kadar büyük olduğunu gösterir. Arabanızın pürüzsüz dış yüzeyi ve parlak boyası cazibesini her zaman korusun istiyorsanız sık sık yıkatmanız gerekiyor.

Oto yıkamalarda kullanılan sert fırçalara ve içeriği bilinmeyen kimyasallara güvenmiyorsanız arabanızı bizzat kendiniz yıkamalısınız. Bu sayede hem paradan tasarruf edebilir hem de kirli gördüğünüz bölgelere ekstra özen gösterebilirsiniz. Araba nasıl yıkanır diye düşünüyorsanız başlayalım ''


Araba yıkarken nelere dikkat edilmelidir?

Arabanızı düzenli bir şekilde yıkama alışkanlığı kazanarak zorlu lekelerin neden olduğu maliyetli bakımları ortadan kaldırabilirsiniz. Göz kamaştırıcı ve temiz bir araba yıkama işlemini dikkatlice yapmalısınız. İşte arabanızı yıkarken atlamamanız gereken püf noktalar…

Başlarken;

· Aracı doğrudan güneş ışığı görmeyen gölgeli bir bölgede yıkamaya dikkat edin.

· Ön cam sileceklerini kaldırarak cam temizliği için hareket alanını sağlayın.

· Aracınızı yıkama işlemi için ihtiyacınız olan malzemelere yakın bir noktaya yerleştirin.

· Temizlik için gerekli olan araç yıkama şampuanı (GIONMAX CAR SHAMPOO), 2 adet kova, Yıkama eldiveni veya süngeri, mikrofiber bez ve kurutma için gerekli havluları önceden hazırlayın. Lastiklerinizi temizlemek için ayrı bir büyük bir sünger kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

· Biri yıkama, biri durulama için toplamda iki kovaya sahip olmanızda yarar var. Su ve Araba şampuanı ile karıştıracağınız yıkama kovalarının birini araç gövdesi için yıkama , diğerini de yıkama yapılan süngeri temizlemek için kullanabilirsiniz.

· Yıkama kovalarına ekleyeceğiniz oto şampuanlarının pH nötr olmasına aşındırıcı içermediğine ve otomobiller için uygun olduğuna dikkat edin. Burada (Gionmax Car Shampoo pH Nötr araç şampuanı kullanmanızı öneriyoruz.


Yıkarken;

· Yüzeydeki kirleri gevşetmek ve yumuşatmak için su tutmalısınız.

· Yıkama işlemine tekerleklerden başlayın. Arabaların en kirli kısımları genellikle tekerlekler olduğu için daha temiz kısımların temizliğine geçmeden önce bu bölgeyi aradan çıkarmakta fayda var.

· Mikrofiber bezi veya yıkama eldivenini araç şampuanlı suya daldırdıktan sonra daha önce suyla yıkadığınız yüzeyleri hafifçe ovalayarak temizleyiniz. Boya üzerinde çiziklere neden olmamak için fırça kullanımmayınız.

· Aracın yüzey temizliğini yaparken yukarıdan aşağıya doğru hareket edin. Önce tavan kısmından başlayarak aracın etrafında birkaç kez tur atacak şekilde bölgeleri adım adım temizlemeyin.

· Boya yüzeyine zarar veren kuş pisliği ve böcek kalıntıları gibi lekeleri giderirken ekstra özen gösterin. Bu lekeleri sertçe ovalamak yerine Gionmax Çok amaçlı temizleyici kullanıp yumaşatıp rahatça çıkmasını sağlayabilirsiniz.

· Yıkama eldivenini, veya süngeri her köpüklemeden sonra durulama için ayırdığımız kovada durulayarak içinde birikmiş kum ve toz parçacıklarından arındırın. Aksi takdirde topaklanmış kirleri araç yüzeyine tekrar sürerek boyaya zarar verebilirsiniz.

· Yıkamanın ardından kurulama aşamasına geçene kadar araç yüzeyini sürekli ıslak tutarak doğal kurumadan kaynaklanan yüzey lekelerinin önüne geçmiş olursunuz.

· Araba yıkarken en son aracın alt bölümü geliyor. Özellikle tuza maruz kaldığında korozyon görülen bu bölgeye çeşitli açılardan hortumla tazyikli su tutarak kirlerden kurtulabilirsiniz.

Kurularken;

· Yıkama ve temizleme işlemi bittikten sonra kurulamanın da titizlikle yapılması gerekiyor. Islak yüzeyleri kurularken temiz ve çok sayıda mikrofiber havlu kullanmaktan çekinmeyin. Kurulama işlemini araç yüzeyinde hiçbir ıslak bölge kalmayacak şekilde yapmalısınız.

· Aracınızın yıkama sonrası daha parlak ve güzel görünmesini istiyorsanız, Islak veya kuru olarak uygulanabilien Gionmax Quik Wax (Gionmax Hızlı Cila) kullanarak aracınızın hem kurulama süresini kısaltmasına, parlaklık ve su iticilik kazanmasına yardımcı olacaktır. Araç yüzeyine zarar vermeyen cilaları tercih ederek hem boyayı güneşten koruyabilir hem de parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

· Kurulamayı da bitirdikten sonra araç camlarını tekrar temizleyerek daha iyi bir görünürlük elde edebilirsiniz. Çünkü cam temizleyiciler su ve sabun karışımına göre daha etkili bir temizlik sunuyor. (#Gionmax #arabayıkama #Cokamaclitemizleyici #carcare #otobakım #carwash #summer)

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page