top of page

Araç İç Temizliği Nasıl Yapılır?

Güncelleme tarihi: 28 Kas 2020

Araç içi temizliğini ön hazırlık, konsol, cam, zemin ve koltuklar şeklinde beş farklı aşamayla tamamlamanız mümkün. Hemen bu aşamaları birlikte öğrenelim.


Temizliğe başlamadan önce aracınızı gereksiz eşyalardan ve su şişesi, kağıt gibi çöp niteliği taşıyan maddelerden tamamen kurtulmalısınız.

· Orta konsol temizliğinde mikrofiber bir bez detay fırçası ve gionmax torpido plastik temizleyici kullanabilirsiniz. Ancak spreyi direkt olarak temizlik bölgesine sıkmak yerine bez veya detay fırçası üzerine uygulama yapılması gerekiyor.

· Gösterge panelini, direksiyon simidini, vites kolunu ve iç kapı bölmelerini titizlikle temizlemeye gayret etmelisiniz. Kullandığınız bezi ve detay fırçasını sık sık durulayarak kirlerin dağılmasını önleyebilirsiniz.

· Ulaşılması zor alanlardaki kir birikintilerini çıkarmak için pamuklu çubuklardan faydalanmak iyi bir fikir olabilir. Gösterge panelinin köşelerinde biriken kirleri ise bir kürdan kullanarak çıkarmanız mümkün.

· İç konsoldaki ince detayları veya damarlı yapıya sahip deri yüzeyleri daha etkili bir şekilde temizlemek için detay fırçası kullanabilirsiniz.

· Cam temizleyici püskürttüğünüz mikrofiber bez ile dairesel hareketler çizerek iç camı temizleyebilirsiniz. Mikrofiber bezler sert lekeleri çıkarabildiği gibi çizilmeyi önleyici bir yapıya da sahip.

· Zemin temizliğine gelindiğinde öncelikle paspasları çıkarmanız, sonrasında ise bir vakum yardımıyla zemindeki tozu ve kiri almanız gerekiyor. Aracınızda paspasları Gionmax Çok amaçlı Temizleyici ile sıkarak bir fırça yardımı ile temizleyip durulama yapabilirsiniz.

· Vakumlama işlemini yaparken araç tavanından başlayarak zemine doğru ilerlemelisiniz. . Zemindeki ulaşılması zor alanları temizlemek için koltukları ileri veya geri hareket ettirebilirsiniz.

· Araç içi temizlikte Tavan bölgesi temizliğinde Gionmax Çok amaçlı temizleyiciyi fiber bezin üzerine sıkıp bölgeler halinde temizleyin kullanılan bezi sık sık durulamayı unutmayın.

· Araç içi taban bölgesi temizliğinde Gionmax Çok amaçlı temizleyiciyi temizlenecek yüzeye sıkıp bölgeler halinde temizleyin kullanılan bezi sık sık durulamayı unutmayın.

· Araç içi deri ve kumaş koltuk temizliğinde Gionmax Çok amaçlı temizleyiciyi temizlenecek yüzeye sıkıp bölgeler halinde temizleyin kullanılan bezi sık sık durulamayı unutmayın.

· Aracınızı yerleşmiş kir ve tozlardan arındırdıktan sonra özellikle koltukları belirli bir süre havalandırmanız gerekiyor. Güneşli bir gündeyseniz tüm kapı ve pencereleri açmak iyi bir fikir olabilir. (#Gionmax #arabayıkama #detaylitemizlik #Cokamaclitemizleyici #carcare #otobakım #carwash #summer)

280 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page